Το ξεκίνημα

Η σκέψη για την κατασκευή του ξεκίνησε από την αγάπη για το λειτούργημα της οδοντιατρικής. Η προσπάθεια για την κατά το δυνατόν τελειότερη άσκησή της, εκ των πραγμάτων μας οδήγησε στην δημιουργία ενός χώρου με τις ανάλογες προδιαγραφές. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια αναμονής για την ανεύρεση και επιλογή ενός κατάλληλου κτηρίου. Ένα οδοντιατρείο έχει ιδιαίτερες εργονομικές και ηλεκτρομηχανολογικές απαιτήσεις, στις οποίες σπάνια ανταποκρίνεται ένας ήδη κατασκευασμένος χώρος. Επιλέξαμε την κατασκευή ενός χώρου που θα διαμορφώναμε από την αρχή ειδικά για οδοντιατρείο, ως μοναδική εφικτή λύση.

Παράλληλα, θέλαμε έναν χώρο άνετο και ευχάριστο για τους ασθενείς μας. Επίσης, ένα κτήριο που θα εξυπηρετεί με γρήγορη και εύκολη πρόσβαση.

Σχεδίαση

Το ιατρείο μας σχεδιάστηκε ώστε να είναι άνετο και εργονομικό, προκειμένου να εξυπηρετεί ευχάριστα μεγάλο αριθμό ασθενών. Η γραμματεία, η αναμονή, οι αίθουσες θεραπείας και οι υπόλοιποι λειτουργικοί χώροι είναι στρατηγικά τοποθετημένοι. Αναμονή και γραμματεία βρίσκονται δίπλα στην είσοδο. Υπάρχουν πέντε ξεχωριστές αίθουσες θεραπείας περιφερικά της κεντρικής αποστείρωσης . Η αίθουσα ψηφιακής πανοραμικής ακτινογραφίας εξυπηρετεί γρήγορα τις θεραπευτικές αίθουσες. Γραφεία και λοιποί υποστηρικτικοί χώροι έχουν την κατάλληλη διευθέτηση ώστε να διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία του ιατρείου.

Οι ασθενείς μας απολαμβάνουν από την αίθουσα αναμονής και τις μονάδες θεραπείας φυσικό φωτισμό και απρόσκοπτη θέα στον κόλπο της Ιαλυσού. Καθημερινά μας επισημαίνουν ότι τους χαλαρώνει και τους φτιάχνει την διάθεση. Συχνά μας επισημαίνουν ότι θα ήθελαν να διαμένουν σε ένα τέτοιο χώρο!

Το ιατρείο σχεδιάστηκε ώστε να αξιοποιεί τον φυσικό φωτισμό και στους εσωτερικούς του χώρους, αξιοποιώντας μεγάλα ανοίγματα και διαφανείς διαχωριστικές επιφάνειες.

Εξωτερικά υπάρχει μεγάλη βεράντα για τους ασθενείς μας που θέλουν να απολαύσουν καλύτερα την θέα.

Λιτή, ευχάριστη, επαγγελματική αισθητική ήταν το αποτέλεσμα που προσπαθήσαμε να επιτύχουμε.

Στον σχεδιασμό του ιατρείου μας συνέβαλε ανιδιοτελώς η στενή μου φίλη αρχιτέκτονας κ. Χατζησάββα Μαρία, η οποία εμπνεύστηκε από την αρχιτεκτονική δυναμική του χώρου και της τοποθεσίας. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τη συμβολή της στο τελικό αποτέλεσμα.

Πρόσβαση

Το ιατρείο μας βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο της Ρόδου. Η πρόσβαση στο ιατρείο μας είναι εύκολη και γρήγορη τόσο από την ανατολική όσο και από την δυτική πλευρά του νησιού. Επίσης, η μετάβαση από την πόλη είναι πολύ γρήγορη μέσω αρκετών εναλλακτικών διαδρομών.

Πιστεύουμε πως το ιατρείο μας είναι στρατηγικά τοποθετημένο ίσως στην πιο εύκολα προσβάσιμη περιοχή της Ρόδου .

Υπάρχει δυνατότητα άνετης στάθμευσης στον εξωτερικό χώρο του ιατρείου.

Υγιεινή

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή και ασφάλεια του ιατρείου. Είναι ένα ιατρείο που φτιάχτηκε για να μπορεί να καθαρίζεται εύκολα και αποτελεσματικά.

Οι εσωτερικές επιφάνειες διαμορφώθηκαν ώστε να μην κατακρατούν μικρόβια και να μπορούν να απολυμανθούν ικανοποιητικά. Προβλέφθηκε ιδιαίτερος χώρος κεντρικής αποστείρωσης και ξεχωριστές αίθουσες θεραπείας, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης, είτε μικροβιακής είτε ιογενούς. Όλες οι αίθουσες έχουν ακτινοπροστασία. Προβλέφθηκαν τρεις ξεχωριστοί χώροι για την φιλοξενία ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για λόγους υγιεινής και εύρυθμης λειτουργίας. Οι οδοντιατρικές έδρες ενσωματώνουν μηχανισμούς απολύμανσης και προστασίας του ασθενή από μολύνσεις.

Ο αέρας του χώρου καθαρίζεται και ανανεώνεται από κεντρική μονάδα κλιματισμού του χώρου.

Οδοντιατρικός εξοπλισμός

Το ιατρείο μας διαθέτει πλήρη οδοντιατρικό εξοπλισμό είτε πρόκειται για μηχανήματα είτε για εργαλεία.

Η ανθρώπινη διάσταση

Πέρα από τις τεχνικές παραμέτρους, το ιατρείο αποτελεί ένα δυναμικό περιβάλλον, που καθορίζεται από τα αισθήματα που δημιουργεί σε όσους το επισκέπτονται.

Ο τρόπος λειτουργίας του ιατρείου αλλά και η ίδια η επικοινωνία που χτίζουμε με τους ασθενείς μας εξασφαλίζει την ευχάριστη παραμονή τους σε αυτό.

Αποτελεί επιδίωξή μας η ανθρώπινη παράμετρος λειτουργίας του ιατρείου να καθορίζει την αισθητική αρμονία του χώρου.